Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Ongeval Lichtervelde Vijf Doden Bij Botsing Tussen Twee Wagens


Ongeval Lichtervelde

Ongeval Lichtervelde: Vijf doden bij botsing tussen twee wagens

Vijf doden bij ongeval in Lichtervelde

Bij een ongeval in Lichtervelde zijn zondagavond vijf mensen om het leven gekomen. Een wagen met zes inzittenden botste frontaal op een andere wagen met twee inzittenden.

Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur op de Staatsbaan in Lichtervelde. Volgens de eerste vaststellingen reed een wagen met zes jonge mannen aan boord in de richting van Torhout toen die om een nog onbekende reden op de andere rijstrook terechtkwam.

Daar botste de wagen frontaal op een andere wagen met twee mannen aan boord. De klap was enorm. Alle inzittenden van beide wagens raakten zwaargewond en werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Slachtoffers zijn tussen 18 en 23 jaar oud

Vijf van de slachtoffers overleden later aan hun verwondingen. Het gaat om zes jongemannen tussen 18 en 23 jaar oud uit de omgeving van Roeselare en Izegem.

De twee inzittenden van de andere wagen, twee mannen van 24 en 25 jaar uit Lichtervelde, zijn zwaargewond maar verkeren niet in levensgevaar.

Oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de precieze omstandigheden.

Het ongeval heeft een grote impact op de lokale gemeenschap. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V) spreekt van een "zware klap". "Dit is een verschrikkelijk nieuws voor de families en vrienden van de slachtoffers", zegt ze.

De Staatsbaan in Lichtervelde is na het ongeval afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding ingesteld.

Tips om veilig te rijden

  • Houd je aan de snelheidslimieten.
  • Draag altijd je gordel.
  • Rijd niet onder invloed van alcohol of drugs.
  • Wees alert en gefocust achter het stuur.
  • Neem regelmatig pauzes tijdens lange ritten.

Door deze tips op te volgen, kun je het risico op een ongeval aanzienlijk verkleinen.

Conclusie

Het ongeval in Lichtervelde is een tragische gebeurtenis die het leven van vijf jonge mensen heeft geëist. Het is belangrijk om de slachtoffers en hun families in onze gedachten te houden.

Laten we ook dit ongeval als een wake-upcall zien om veilig te rijden. Door ons aan de verkeersregels te houden en alert en gefocust te zijn achter het stuur, kunnen we het aantal verkeersongevallen verminderen.


Komentar